079-3314326
0
Categorieën
  Categorieën
Retouren
Print Retouren

Ondanks alle zorg die we aan iedere zending besteden komt het wel eens voor dat er bij u/ ons niet goed kan gaan. Heeft u verkeerde goederen ontvangen of per ongeluk een verkeerde bestelling geplaatst? Vul uw gegevens in en vraag een retour-ordernummer aan.

Zoeterhageoffice.nl neemt producten terug en restitueert u het aankoopbedrag wanneer aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan:

Huisregels voor retourname
- Het verzoek tot terugname wordt binnen 14 dagen gedaan, waarbij het originele aankoopbewijs wordt overgelegd.
- Het product is bij Zoeterhageoffice.nl gekocht en behoort niet tot een speciale aanbieding of verkoopactie.
- Het betreffende product behoort tot het standaard assortiment van Zoeterhageoffice.nl en is geen cadeau- of waardebon.
- Het product is niet gebruikt en de verpakking is onbeschadigd.
- Het product is indien het een CD-rom, DVD of andersoortige software betreft, door Zoeterhageoffice.nl verzegeld en de verzegelde verpakking is ongeopend.
- Het betreft geen elektronisch geleverd product (deze zijn altijd uitgezonderd van retourname).


Goederen retour sturen
Voor het retourneren van goederen die op uw adres afgeleverd zijn, kunt u contact opnemen met Zoeterhageoffice.nl  Onze medewerkers zullen ervoor zorg dragen dat onze chauffeur de geleverde goederen bij u komt ophalen of dat u de goederen kosteloos kunt retourneren.

In geval van het retourneren van goederen, dient u altijd het originele aankoopbewijs, danwel de pakbon/afleveringsbon bij te sluiten. U dient duidelijk aan te geven welke geleverde goederen u retourneert. Bovendien geeft u de reden van retournering aan. Zonder opgaaf van reden kan uw verzoek tot retourname worden geweigerd. Wanneer u ervoor kiest om goederen buiten de voorwaarden of zonder reden te retourneren, is dit voor uw eigen rekening en risico. Uw betalingsverplichting komt niet te vervallen en wij verzoeken u in geval van twijfel of onduidelijkheid contact op te nemen met info@zoeterhage.nl verzendkosten die zijn berekend voor het toezenden van uw bestelling worden niet gerestitueerd, tenzij het een onjuiste of defecte levering door Zoeterhage Office betreft en het aankoopbedrag dient te worden gerestitueerd, omdat de foutieve of defecte levering niet kan worden vervangen door een correcte levering.